EnerTel van start na fiattering plan

EnerTel, de gezamenlijke telecommunicatie-onderneming van tien grote energiebedrijven, is uit de startblokken. De algemene vergadering van aandeelhouders heeft gisteren het ondernemingsplan goedgekeurd.

EnerTel beschikt over glasvezelverbindingen door heel Nederland. De onderneming laat het aan energiebedrijven, die over verbindingen beschikken en veelal gelieerd zijn met kabel-tv-exploitanten, over om in hun eigen regio allerlei telecommunicatie op zich te nemen. EnerTel zorgt voor verbindingen tussen de regio's. De onderneming wil volgend jaar een begin maken met het aanbieden van huurlijnen aan grote bedrijven.

Uieindelijk zou zo een landelijk dekkend netwerk kunnen ontstaan dat PTT Telecom niet alleen concurrentie aandoet in de zakelijke markt, maar ook in het gewone spraakverkeer tussen particulieren.

Met de kabelexploitanten Casema (onder meer regio Den Haag) en A 2000 (Amsterdam) wordt gepraat om ook als aandeelhouder tot EnerTel toe te treden.