PSV loot Barcelona, Feyenoord Gladbach

ROTTERDAM, 8 DEC. PSV speelt in de kwartfinale van het UEFA-Cuptoernooi tegen Barcelona. Feyenoord treft in het Europa Cup 2-toernooi de Duitse bekerhouder Borussia Mönchengladbach. Dat is vanmiddag bij de loting in Genève bekendgemaakt.

PSV speelt dinsdag 5 maart eerst een uitwedstrijd tegen Barcelona. Twee weken later volgt de return in Eindhoven. Barcelona kwalificeerde zich voor de laatste acht ten koste van Sevilla. In de tweede ronde werd het Portugese Vitoria Guimaraes uitgeschakeld.

De laatste keer dat beide clubs in Europees verband tegen elkaar speelden was in het voorjaar van 1978. Barcelona werd in de halve finale van het UEFA-Cuptoernooi uitgeschakeld door PSV, dat in de eindstrijd van het Franse Bastia won.

Cruijff keerde acht jaar geleden als trainer terug bij Barcelona. Met Barcelona won hij de Europa Cup 2, de Europa Cup 1 en vier keer de Spaanse titel. Barcelona speelt dit seizoen zonder de oudgedienden Koeman, Stoitsjkov en Romario. Zij maakten plaats voor jongere vedetten als Jordi Cruijff, De la Pena en de Bosniër Kodro.

Feyenoord speelt op 7 maart eerst een uitduel tegen Borussia Mönchenbladbach. Twee weken later volgt de return in Rotterdam. Gladbach won in de eerste ronde van FC Sileks uit Macedonië en in de tweede ronde werd het Griekse AEK Athene uitgeschakeld.

De club van de Nederlander Max Huiberts en de Zweedse sterspeler Martin Dahlin staat momenteel op de derde plaats in Bundesliga.

Loting Europa Cup 2: Borussia Mönchengladbach - Feyenoord, Dinamo Moskou - Rapid Wien, Parma - Paris SG, Deportivo La Coruna - Real Zaragoza.

Loting UEFA Cup: Barcelona - PSV, Slavia Praag - AS Roma, AC Milan - Bordeaux, Bayern München - Nottingham Forest.