'Boateng dreigde met vuurwapen'

ROTTERDAM, 8 DEC. De Rotterdamse politie heeft een onderzoek ingesteld naar verdediger George Boateng van Feyenoord. De 20-jarige Ghanees zou twee portiers van een discotheek in Rotterdam hebben bedreigd met een vuurwapen. Dat heeft een woordvoerder van de politie vanochtend bevestigd.

Het incident vond plaats op zaterdag 14 oktober. De Feyenoord-speler wilde 's avonds laat met drie vrienden de discotheek bezoeken. Ze mochten echter niet naar binnen omdat het te druk was. De vier namen hiermee geen genoegen en er ontstond een kort handgemeen. Hierna liep Boateng met zijn vrienden weg naar een auto. Volgens de twee portiers van de discotheek bedreigde Boateng hen vanuit de wegrijdende auto met een vuistvuurwapen. De portiers, van wie er vorige maand een aangifte deed, noteerden het kenteken en alarmeerden de politie. Die trof de auto even later stilstaand aan op de Westkruiskade. De agenten controleerden een man die uit de auto stapte. De auto ging er toen vandoor. De politie nam de uitgestapte man voor verhoor mee naar het bureau. Hij verklaarde niets af te weten van een bedreiging.

Door het kenteken na te trekken kwam de politie via een autoleasebedrijf uiteindelijk bij Feyenoord terecht. Het politie-onderzoek is nog niet afgerond. Boateng was in het begin van het seizoen vaste kracht bij Feyenoord. Onder trainer Haan raakte hij zijn plaats kwijt. Volgens Haan omdat hij nog veel moet leren en vooral in de opbouw te veel fouten maakt. (ANP)