Verdere stijging vervoercijfers KLM

KLM heeft in november 11 procent meer vracht en passagiers vervoerd dan in dezelfde maand van 1994. Vergeleken met november 1994 groeide het vervoer met 11 procent tot 343,4 miljoen tonkilometer. De afgelopen maand werd 70,3 procent van de capaciteit benut tegen 73,5 procent een jaar eerder. Doordat meer materieel werd ingezet ontstond een tot 72 procent gedaalde beladingsgraad (eind november 1994: 74,5 procent). In het vrachtvervoer nam de produktie met 16 procent toe tot 488,6 miljoen tonkilometer. In het passagiersvervoer handhaafde de beladingsgraad zich op 69,1 procent. KLM boekte vooral succes op de routes naar Afrika en de Verenigde Staten, met een groei van respectievelijk 25 procent en 15 procent. Met een stijging van 44 procent was de toename van het vrachtvervoer op de Afrika-route aanzienlijk. Op de route Azië/Pacific nam het vrachtvervoer toe met 24 procent. KLM ziet toekomst in het vervoer naar Afrika. Eerder deze week maakte KLM bekend een belang van 26 procent te hebben genomen in Kenya Airlines.