Stijgende verkopen Gucci stuwen koers naar nieuwe hoogte

Gucci, de Italiaanse producent van onder meer luxe lederwaren, heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet behaald van 218 miljoen gulden tegen 118 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. De verslagperiode eindigt per 31 oktober. Over de eerste negen maanden zijn de verkopen opgelopen tot 547 miljoen gulden tegen 294 miljoen vorig jaar. De grootste stijging deed zich voor in lederwaren en schoenen. In het derde kwartaal stegen de verkopen van schoenen met 128 procent tot 39,8 miljoen gulden. In de eerste negen maanden bedroeg de omzetstijging zelfs 132 procent (99 miljoen gulden). Bij lederwaren steeg de omzet in het derde kwartaal met 116 procent tot 106 miljoen gulden en in de eerste negen maanden met 126 procent tot 272 miljoen gulden. De aandelen Gucci kwamen in oktober in Amsterdam voor het eerst in de notering voor een prijs van 34,16 gulden. Sindsdien is de koers gestadig opgelopen. Woensdag werd het aandeel na bekendmaking van de cijfers 6,50 gulden hoger geprijsd en sloot op 62,50 gulden.