Spartak Moskou wint al zijn groepswedstrijden

ROTTERDAM, 7 DEC. Op de laatste dag van de groepswedstrijden van de Champions League hebben zich geen verrassingen voorgedaan. Volgens verwachting voegden FC Nantes, Legia Warschau en Real Madrid zich bij de vijf clubs die zich eerder al voor de kwartfinales hadden geplaatst.

Ajax, winaar van groep D, speelt in maart tegen Borussia Dortmund. De nummer twee uit dezelfde groep, Real Madrid neemt het op tegen de Italiaanse landskampioen Juventus. De twee andere kwartfinales zijn: Legia Warschau tegen Panathinaikos en FC Nantes tegen Spartak Moskou. Speeldata zijn 6 en 20 maart.

Spartak Moskou slaagde er als enige ploeg in alle zes de groepswedstrijden te winnen. De Russissche landskampioen won gisteren ook de uitwedstrijd tegen Legia Warschau: 0-1.

In groep A had het duel tussen de nummers 1 en 2, het al geplaatste Panathinaikos en Nantes, de eerste plaats als inzet. Bij winst of een gelijkspel zouden de Grieken Spartak Moskou in de kwartfinales ontlopen. Nantes had aan een gelijkspel genoeg om op de tweede plaats te blijven. Het duel in Frankrijk eindigde in 0-0. FC Porto bleef tegen de Deense kampioen Aalborg, de vervanger van het geschorste Dinamo Kiev, steken op 2-2.

In Groep B had Rosenborg nog een kleine kans om zich bij de laatste acht te scharen. Daarbij mochten de Noren in ieder geval niet verliezen van Blackburn Rovers, de Engelse kampioen die dit seizoen zwaar teleurstelde. Maar Blackburn gaf Rosenborg gisteren geen schijn van kans en stond bij rust al met 4-1 voor. Grote man was Mike Newell. Tussen de 31e en 40e minuut tilde hij met een hattrick de stand van 1-1 naar 4-1. Spartak Moskou legde in Warschau voor de zesde keer dit seizoen beslag op de winstpremie van 1,2 miljoen gulden.

In groep C, waar Juventus en Borussia Dortmund zich al hadden geplaatst, ging het duel tussen de nummers Juventus en Steaua in Boekarest gewoon door. De spelers van de Italiaanse kampioen kwamen pas zes uur voor het begin van de wedstrijd in de hoofdstad aan omdat hun reis door hevige sneeuwstormen vetraging had opgelopen. Met een middelmatige inspanning bereikten beide ploegen, voor 2500 toeschouwers, ongeschonden het eindsignaal: 0-0. Glasgow Rangers bood in de andere groepswedstrijd nog aardig verweer tegen Borussia Dortmund: 2-2. Möller (1-1) en Riedle (2-1) scoorden voor de Duitse thuisploeg. Laudrup en Durie hadden succes voor de Rangers.

In groep D, die door Ajax werd overheerst, stelde Real Madrid de tweede plaats veilig met een 2-0 zege op Grasshoppers. Raul en Michel scoorden.