Rwanda

KIGALI, 7 DEC. De Rwandese regering heeft 38 niet-gouvernementele hulporganisaties (NGO's) opdracht gegeven hun activiteiten in Rwanda binnen een week te beëindigen. Volgens de Rwandese minister voor Rehabilitatie en Sociale Integratie, Patrick Mazimhake, liggen aan het verbod twee overwegingen ten grondslag. Een aantal organisaties is inefficiënt, aldus Mazimhake. De andere NGO's zouden zich niet aan overheidsbepalingen hebben gehouden. Onder de nu verboden organisaties bevinden zich onder andere Médecins sans Frontières-France en Médecins du Monde. Achttien NGO's, waaronder de organisatie Food for the Hungry, hebben opdracht gekregen van de Rwandese autoriteiten om uit te leggen waarom Kigali de organisaties toestemming zou moeten verlenen hun werk in Rwanda voort te zetten. (AP)