Michael Jackson stort in op toneel

WASHINGTON, 7 DEC. Michael Jackson is gistermiddag tijdens een repetitie voor een televisie-show op het podium van een theater in New York ingestort. In het ziekenhuis waar hij naar toe werd gebracht, constateerde men een gevaarlijk lage bloeddruk (70 over 40), uitdroging en uitputting. Hij was wel bij kennis. Nadat hem zuurstof was toegediend, werd hij overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar hij vannacht is gebleven. Zij toestand wordt als “stabiel” en “niet levensbedreigend” omschreven. Het programma waar Jackson (37) voor repeteerde in het Beacon Theatre op Manhattan zou vrijdag en zaterdag worden opgenomen, en zondag worden uitgezonden op de Amerikaanse zender HBO (abonnee-televisie). Hij zou optreden samen met de Franse mimespeler Marcel Marceau. Ook een aantal buitenlandse zenders is uitzending overeengekomen, waardoor het aantal verwachte kijkers op 250 miljoen werd geschat. De zangeres Janet Jackson, zuster van Michael, zocht hem gisteravond in het ziekenhuis op. Fotografen en cameralieden dromden samen voor de ingang van het ziekenhuis.