Justitie wil pyromaan niet terug

ARNHEM, 7 DEC. Justitie in Arnhem gaat niet in op het voorstel van de Edese pyromaan om zich vrijwillig achter de tralies te laten zetten. Volgens procureur-generaal C. Ficq voorziet de wet niet in de mogelijkheid om de na een vormfout vrijgelaten Edenaar weer achter de tralies te zetten.

Volgens een woordvoerder van de procureur-generaal kan niemand achter de tralies worden gezet zonder rechtsgrond. “Hij zou, als hij zich bedenkt, zo de cel weer uit kunnen lopen. En de belangstelling van de pers en de Edese bevolking kleurt natuurlijk het verzoek dat hij plaatste. Bij de beslissing niet op het verzoek in de te gaan, speelde de publieke commotie een belangrijke rol”, aldus Heer. Binnenkort wil Ficq de pyromaan met een vordering alsnog achter tralies laten zetten.

advocaat A. Robustella van de pyromaan zei gisteren te verwachten dat justitie snel een einde zou willen maken aan de commotie die was ontstaan na de vrijlating van de man die in Ede ongeveer dertig branden stichtte. Robustella zei dat zijn cliënt in de cel wilde terugkeren wanneer hij de tijd tot zijn hoger beroep in mindering zou krijgen op de vijf jaar waartoe hij is veroordeeld.