FOTOSCHIJFJES

Eerst waren er ronde plastic schijfjes met stripfiguren erop, vervolgens kwamen er schijfjes met opvoedkundig verantwoorde (kunst)historische figuren, en daarna werden er achthoekige plastic schijfjes met voetballers gelanceerd, door een àndere aardappelschijfjes-bakker. Flippo's. En nu zijn er plastic schijfjes te koop met je eigen foto erop, of een foto van huisdier, favoriete popzanger, beste vriend, vader of moeder. Elk (kleinbeeld) negatief kan overgezet worden. “Nee, het zijn geen flippo's, haast Arthur Schilling van Super Photo zich te zeggen. “Dit is een uniek produkt, dat je niet gratis ergens bij krijgt, maar dat je moet bestellen en betalen”. Twaalf 'Foto Supertjes', zoals de ronde 'flippo's' genoemd worden, voor ƒ 16,95 worden na twee weken geleverd. “Dat is goedkoper dan een pasfoto,” Onbruikbaar voor paspoort of rijbewijs, maar “mischien iets voor bij je sollicitatiebrief,” suggereert Schilling. De een-uur-fotoservice, met 120 filialen in het land, hoopt natuurlijk vooral dat de foto-flippo's nòg een verzamelaarsrage ontketenen.