Blessure Bergkamp in Zeist behandeld

ZEIST, 7 DEC. De KNVB-fysiotherapeut Rob Ouderland is de laatste houvast voor Dennis Bergkamp. Ouderland heeft drie dagen de tijd om de spierblessure aan de rechterkuit van de speler van Arsenal weer op orde te brengen, zodat hij zich dit weekeinde kan aansluiten bij de rest van de selectie.

Het Nederlands team bereidt zich dit weekeinde in Noordwijk voor op de interland aanstaande woensdag tegen Ierland. Daar staat het laatste toegangsbewijs voor het Europees kampioenschap op het spel.

Bergkamp onderwerpt zich vandaag voor de tweede maal aan een behandeling. Gisteren duurde het bezoek aan de fysiotherapeut in Zeist twee uur, waarna een lichte looptraining werd afgewerkt. “De belasting wordt elke dag opgevoerd”, vertelde Ouderland vanochtend. “Het streven is dat Bergkamp dinsdag weer maximaal kan presteren.” Over het herstel kan hij nog weinig zeggen: “We zitten in het beginstadium van de behandeling. Misschien krijgen we vandaag wat meer duidelijkheid.”

Bergkamp reisde eerder af naar Nederland omdat hij veel vertrouwen heeft in Ouderland. De fysiotherapeut heeft wel vaker zulke spoedklussen tot een goed einde gebracht. Maar een vergelijking durft Ouderland niet te trekken: “Want elke omstandigheid en elke situatie is anders”.

Bergkamp verrekte vorige week woensdag zijn kuitspier in een duel tegen Sheffield United en miste afgelopen weekeinde de wedstrijd tegen Aston Villa. Mocht Bergkamp tegen Ierland aantreden, dan heeft hij een week niet gevoetbald.

Bij die interland op Anfield Road in Liverpool blijft een supportersvak leeg. De KNVB maakt geen gebruik van de mogelijkheid om tweeduizend extra kaarten te verkopen voor het beslissingsduel tussen Nederland en Ierland. Van de vijftienduizend kaarten voor Nederlandse fans, die de KNVB al had, zijn er nog vijfhonderd over. “Echt veel meer kunnen we er gewoon niet meer kwijt”, aldus een KNVB-woordvoerder. “Organisatorisch is dat niet mogelijk, we kunnen het geld nooit meer voor vertrek innen. Daarnaast is er een vervoersprobleem omdat bijna alle vluchten vol zijn.” Supporters die toch nog een kaartje willen, moeten dat zelf in Zeist ophalen en betalen. De extra kaarten die de KNVB had geclaimd, gaan niet naar de Ieren die al zeventienduizend kaarten verkochten, maar blijven onverkocht.