Uitslagen van de verkiezingen in Egypte opgeschort

KAIRO, 6 DEC. Egyptische rechtbanken hebben vandaag en gisteren in 53 districten de uitslagen opgeschort van de parlementsverkiezingen, waarvan de eerste ronde vorige week plaatshad. De rechtbanken deden dit na klachten van fraude door de oppositie. De uitspraak betekent dat de winnaars hun zetels vooralsnog niet kunnen innemen. In de eerste ronde won de regerende Nationaal Democratische Partij (NDP) 124 zetels tegen onafhankelijke kandidaten 13; de oppositie behaalde geen enkele zetel. Vandaag heeft de tweede ronde van de door beschuldigingen van fraude beheerste verkiezingen plaats. Er staan nog 306 zetels op het spel waarvoor vorige week geen kandidaat een beslissende meerderheid wist te krijgen. Volgens de autoriteiten geeft het grote aantal nog onbesliste zetels aan hoe eerlijk de eerste ronde is verlopen. De oppositie, die afzag van de boycot waarmee ze had gedreigd, toonde zich vandaag echter niet optimistisch ten aanzien van de resultaten van de nieuwe ronde. (Reuter, AP)