Rubbermaid snoeit 1.260 banen

WOOSTER, 6 DEC. De Amerikaanse onderneming Rubbermaid, producent van kunststoffen consumentenartikelen, schrapt 1.260 banen ofwel 9 procent van het totale personeelsbestand. Rubbermaid, ooit de meest bewonderde onderneming van de Verenigde Staten, treft voor sanering een voorziening van 150 miljoen dollar (240 miljoen gulden) die ten laste komt van het resultaat in het vierde kwartaal. De meeste banen verdwijnen in VS en Canada, terwijl ook nog eens negen vestigingen voor produktie en distributie worden verkocht. In Europa worden de kantoren gesloten en worden de activiteiten samengevoegd in een nieuw te openen hoofdkantoor in Luxemburg. Rubbermaid, dat gisteren voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting naar beneden moest bijstellen, wil de reorganisatie binnen twee jaar hebben afgerond. Rubbermaid maakt naast de meest bekende plastic en rubberen huishoudelijke artikelen, ook speelgoed, kantoormeubelen en produkten voor de gezondheidszorg. (AP)