Rodamco verkoopt opnieuw kantoren

Rodamco, de vastgoed-maatschappij van de Robeco-groep, heeft 27 voornamelijk kleine kantoorgebouwen in het Londense centrum voor bijna 160 miljoen gulden verkocht aan de Britse vastgoedmaatschappij Hemingway Properties. Rodamco wil minder kantoren in het centrum van Londen en meer winkels en winkelparken in dichtbevolkte gebieden buiten Londen.

Robeco herstructureert haar onroerend-goedportefeuille. Het aandeel van kantoorpanden in de Europse beleggingsportefeuille moest omlaag ten gunste van winkels, zo vond de onderneming. De rendementen bij kantoren staan al jaren onder druk door de overcapaciteit op die markt. Daarentegen brengen winkels meer op.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk stoot Rodamco kantoorgebouwen af. In Frankfurt zijn enkele maanden geleden twee gebouwen verkocht voor ruim 300 miljoen mark.