Recherche stelt onderzoek in naar fraude Wilton

ROTTERDAM, 6 DEC. De recherche stelt een onderzoek in naar vermeende fraude bij scheepswerf Wilton Fijenoord. Dat melden goed ingelichte bronnen. De Rotterdamse persofficier van justitie, mr. H. Wesselink, bevestigde vanmiddag dat justitie bezig is “met een onderzoek”, maar wilde desgevraagd geen nadere mededelingen doen. Directeur C.J. Stok wilde vanochtend geen mededelingen over de zaak doen omdat het volgens hem om “een interne zaak” gaat. De raad van commissarissen van het bedrijf is van het fraude-onderzoek op de hoogte. Op welke feiten, bedragen en personen het onderzoek zich precies richt is niet geheel duidelijk. De Schiedamse reparatiewerf bevindt zich al geruime tijd in problemen door de recessie in de scheepsreparatie. Dit jaar wordt een verlies verwacht van 20 miljoen gulden. Twee directeuren moesten eerder na het indienen van een reorganisatieplan dat 455 banen zou kosten, het veld ruimen.