Knapperige Marokkaanse wentelteefjes

Ook in Marokko wordt oud brood verwerkt tot wentelteefjes. Anders dan in Nederland, worden ze met minder melk en meer ei gemaakt en in olie gebakken, waardoor ze knapperiger zijn. Lekker bij koffie, thee of als lunchgerecht voor vier personen:

Een stuk Marokkaans brood of stokbrood

2 eieren

1 deciliter melk

olie

poedersuiker

kaneel

Snijd het brood in 12 stukjes van 1 - 2 centimeter dik en 10 - 12 centimeter lang. Klop het ei met de melk los. Verhit 1 centimeter olie in een ruime koekepan. Wentel de sneetjes brood snel door het eimengsel en laat niet veel vocht intrekken. Bak de sneetjes in de olie goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Laat de wentelteefjes op keukenpapier even uitlekken en serveer ze warm, bestrooid met poedersuiker en kaneel. Ook lekker als toetje na een soep. Overgebleven olie weggooien, die is door het ei niet meer bruikbaar.

    • Annelène van Eijndhoven