KLM neemt belang in Kenya

ROTTERDAM, 6 DEC. De KLM heeft een belang van 26 procent in Kenya Airways genomen. Het bod dat de KLM op dit aandelenpakket heeft uitgebracht heeft de regering van Kenia in principe aanvaard. Dit heeft de KLM vanochtend bekendgemaakt.

Welk bedrag er met de overeenkomst is gemoeid wil de KLM niet zeggen. Het bedrijf noemt de overeenkomst met Kenya Airways een “versterking van de strategische positie op een snel groeiende markt voor de internationale burgerluchtvaartindustrie.”

Kenya Airways bestaat sinds 1977. De vloot bestaat uit drie Airbus A310 toestellen, twee Boeings 737 en drie Fokker 50 machines. Op dit moment is Kenya Airways staatseigendom. De regering heeft eerder aangekondigd de maatschappij te willen privatiseren.

Kenya Airways heeft een ingrijpende reorganisatie achter de rug en maakte in 1994 weer winst. Ook voor 1995 wordt winst verwacht. KLM en Kenya Airways zullen om te beginnen hun dienstregelingen op elkaar afstemmen. Voor de toekomst wordt een verdergaande commerciële samenwerking voorzien.