IOC-budget stijgt met zes procent

KARUIZAWA, 5 DEC. Het hoofdbestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft in 1996 een bedrag van zeventig miljoen gulden ter beschikking. Dat is een verhoging van bijna 6 procent van het jaarlijkse budget. De IOC-bestuursleden bekeken in het weekeinde de verscheidene accommodaties voor de Olympische Winterspelen van 1998 in het Japanse Nagano. De meeste locaties werden goedgekeurd. Alleen de capaciteit van het ijshockeystadion, genaamd Big Hat, baarde enige zorgen. Voor het eerst is het Amerikaanse Dreamteam op de winterspelen aanwezig. Het zal waarschijnlijk meer toeschouwers trekken dan Big Hat, met een capaciteit van twaalfduizend, kan herbergen. Snowboard voor mannen en vrouwen heeft vandaag de olympische status gekregen. Eerder waren vrouwen-ijshockey en curling aan het programma toegevoegd.