Foto

Foto: PARIJS - Verkeersopstoppingen, zoals hier aan de Porte Maillot, een belangrijk knooppunt in het Parijse verkeer, hebben veel mensen doen besluiten de fiets te nemen. Door de al bijna twee weken aanhoudende protesten tegen de hervormingsplannen voor de sociale zekerheid van de regering-Juppé blijft het openbare leven in Parijs en sinds enkele dagen ook daarbuiten verlamd. Stakingen bij de spoorwegen en de metro, werkonderbrekingen bij Renault, de elektriciteitsproduktie, Air France, het wegvervoer, brandweer, gevangenissen, onderwijs, ziekenhuizen en taxi's leiden tot aanhoudende chaos. Na het record van 619 kilometer file van gisteren waren de files in het spitsuur van vanmorgen aanmerkelijk kleiner, deels door het inzetten van 1.700 bussen voor het vervoer van forenzen. (Foto AP)