Ex-topman Iacocca voor rechter

NEW YORK, 5 DEC. Het Amerikaanse autoconcern Chrysler heeft gisteren een aanklacht ingediend tegen zijn voormalige topman Lee Iacocca wegens contractbreuk en schending van vertrouwen. Aanleiding daartoe is de betrokkenheid van Iacocca bij een mislukte poging tot overneming van het concern eerder dit jaar. Iacocca steunde het bod van 22,8 miljard dollar (36,5 miljard) dat de zakenman Kirk Kerkorian in april uitbracht op Chrysler. De actie mislukte omdat de financiering niet rond kwam. Kerkorian heeft wel een belang van 14,1 procent in Chrysler en is daarmee de grootste aandeelhouder. Chrysler verbood Iacocca naar aanleiding van de affaire opties uit te oefenen op aandelen van het concern. De gang naar de rechter is mede bedoeld om dat verbod te laten sanctioneren. (KRF, Reuter)