Belgische Quick restaurants breidt uit in Nederland

Het Belgische fastfoodconcern Quick Restaurants richt zijn oog op Nederland. De opening van het het Quick-filiaal in Eindhoven, twee weken geleden, vormde de eerste aanzet. Begin volgend jaar zijn Breda en Tilburg aan de beurt. De dominantie van McDonalds in Nederland vormt volgens directeur D. Eeman geen beletsel. “In Frankrijk hebben wij bewezen dat er wel degelijk plaats is voor een lokale keten naast zo'n mastodont.”

Quick Restaurants, in 1971 begonnen in België, telt inmiddels 266 restaurants, waarvan 179 in Frankrijk, 84 in België en drie in Luxemburg. De helft van de filialen is in handen van franchisers.

Bij elkaar zijn er in de onderneming 10.000 mensen werkzaam. Vorig jaar behaalde Quick een winst van 518 miljoen frank (28,5 miljoen gulden) op een omzet van 22,7 miljoen frank (1,25 miljard gulden).

Aandelen Quick staan sinds 1993 genoteerd op de effectenbeurs van Brussel. Bij die gelegenheid herplaatste het Franse detailhandelsconcern Casino zijn belang van 21 procent. De interesse voor de aandelen overtrof het aanbod tien keer. Grootste aandeelhouder is nog steeds het Belgische detailhandelsconcern GIB met een belang van 57 procent.