Ajax in Rusland

Dat de Nederlandse pers groot plezier heeft in het zo negatief mogelijk afschilderen van alles wat met Rusland te maken heeft, hoef ik niet meer te vertellen. Mafia, corruptie, moord, doodslag, hoe negatiever, hoe beter. Positieve ontwikkelingen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid vermeden en het Nederlandse publiek onthouden.

Zo ook weer de berichtgeving rond de terugkeer van Ajax. De ene krant na de andere liet ons weten dat Rusland het toestel met het elftal van Ajax heeft tegengehouden. Alleen de oplettende lezer en kenner van de luchtvaart begrijpt echter waar de schuldigen gezocht moeten worden: bij de KLM. De KLM heeft immers verzuimd om tijdig de Russische autoriteiten van deze vlucht op de hoogte te stellen.

    • Directeur Russia Travel
    • Marco Zonneveldt