ABN Amro: Alfred Berg kost 204 mln

ABN Amro betaalt voor de eerder dit jaar overgenomen Zweedse investeringsbank Alfred Berg in totaal 204,2 miljoen gulden. In april werd met de eigenaar, het Zweedse automobielconcern Volvo, een eerste betaling van 300 miljoen Zweedse kroon (63 miljoen gulden) overeengekomen en afgesproken dat in de komende vier jaar een extra bedrag van tussen de 300 miljoen en 900 miljoen kroon (tussen 63 miljoen en 189 miljoen gulden) zou worden nabetaald, afhankelijk van de winstontwikkeling van de nieuwe aanwinst. Ook gaat ABN Amro 366 miljoen kroon steken in de herkapitalisatie van Alfred Berg.

ABN Amro heeft bekend gemaakt dat de nabetaling is vastgesteld op 614 miljoen kroon (141,2 miljoen gulden). Dat bedrag zal in vier jaarlijkse termijnen worden voldaan.

De Zweedse acquisitie verschaft ABN Amro een sterke positie op de Noordeuropese effectenmarkt. Alfred Berg telt ruim vierhonderd werknemers.