Serieverkrachter bij Utrecht actief

UTRECHT, 4 DEC. De Utrechtse serieverkrachter is volgens de politie weer actief. Vorige week zijn in Bosch en Duin en in Den Dolder twee vrouwen op de fiets lastiggevallen. De aanrander benaderde vrouwen op identieke wijze als de serieverkrachter die van augustus tot begin oktober rond het universiteitscomplex de Uithof in Utrecht ten minste vijf vrouwen heeft verkracht en negen heeft aangerand. Beide vrouwen konden ditmaal tijdig ontvluchten door te gillen. De Utrechtse politiewoordvoerder gaat ervan uit dat het om dezelfde dader gaat, omdat de omstandigheden overeenkomen met de vorige zaken. “In alle gevallen is er sprake van dezelfde werkwijze. De vrouwen werden op onverlichte fietspaden in het donker van achteren vastgepakt”, stelt de woordvoerder. Een recherche-bijstandsteam van 35 man is al maanden bezig om de man op te sporen. Het team onderzoekt meer dan 3.500 binnengekomen tips. “Daar komen dagelijks tien nieuwe bij, maar meer dan een signalement van de man hebben we nog niet.”

De politie heeft geen verklaring voor het feit dat de laatste twee vrouwen niet met een mes zijn bedreigd, zoals in eerdere gevallen. Ook is niet duidelijk waarom de Utrechtse verkrachter nu, voor het eerst sinds oktober, opnieuw toeslaat.