Royal Leven ziet hypotheekvolume fors toenemen

Hoewel de produktie op de Nederlandse markt voor woninghypotheken dit jaar beduidend lager ligt dan die uit het topjaar 1994 (415.000 transacties ter waarde van 75,5 miljard gulden), heeft levensverzekeraar Royal Nederland met zijn produktie opnieuw een record behaald, zo maakte de Utrechtse verzekeraar bekend.

Wist Royal Leven, een onderdeel van de Britse Royal Insurance Group, vorig jaar een omzet op hypotheekgebied van 1,75 miljard gulden te behalen, dit jaar zal de grens van 2 miljard gulden ruimschoots worden overschreden. Over geheel 1995 verwacht de directie een hypotheekproduktie van 2,4 miljard gulden. Dat duidt op een volumegroei van 40 procent, terwijl de markt als geheel ten opzichte van 1994 een daling van met ongeveer 20 procent geeft.