Lodders-Elfferich nieuwe voorzitter Voorzieningsfonds

DEN HAAG, 4 DEC. Mr. P.C. Lodders-Elfferich (55) volgt oud-minister J. Boersma op als voorzitter van het Voorzieningsfonds voor Kunstenaars (VvK). Mevrouw Lodders kreeg landelijke bekendheid als voorzitter van het CDA in een moeilijke periode voor deze partij. Zij is nu onder meer vice-voorzitter van het CDA, plaatsvervangend Kroonlid van de Sociaal-economische raad (SER) en vice-voorzitter van de Interkerkelijke Coördinatie Commissie voor Ontwikkelingssamenwerking (ICCO).

Het VvK is in 1935 opgericht als een onderling solidariteitsfonds van professionele kunstenaars uit alle disciplines. Het VvK is tegenwoordig een sociaal-economisch instituut dat zich richt op advies en voorlichting, financiering, belangenbehartiging en het bemiddelen bij en het verlenen van subsidies. Er zijn ruim 9000 kunstenaars bij aangesloten.