Kroongetuige vrij in Colombia

BOGOTA, 4 DEC. Een kroongetuige in het drugsschandaal rondom de Colombiaanse president Ernesto Samper is zaterdag vrijgelaten uit de gevangenis als beloning voor zijn medewerking met de justitie.

Santiago Medina, penningmeester van Sampers verkiezingscampagne in 1994, heeft Samper ervan beschuldigd persoonlijk te hebben toegestemd in een bijdrage aan de verkiezingskas van zes miljoen dollar door het cocaïne-kartel van Cali. Samper heeft Medina's beschuldigingen herhaaldelijk van de hand gewezen. Medina's vrijlating komt enkele dagen voordat een parlementair comité moet besluiten over een impeachment-procedure tegen Samper. Medina is vanuit de Modelo-gevangenis in Bogotà overgebracht naar zijn zwaarbewaakte villa in de Colombiaanse hoofdstad, waar hij huisarrest heeft. (Reuter)