Werder zakt na vijfde verlies naar middenmoot

BREMEN, 2 DEC. Werder Bremen heeft zijn vijfde nederlaag van dit seizoen in de Bundesliga geleden. Het verloor op eigen veld met 1-0 van hekkesluiter FC Köln. De ploeg van trainer Aad de Mos zakte naar de elfde plaats. Afgelopen maandag voerden bestuur, trainer en spelersgroep crisisoverleg. Veel invloed had het interne beraad niet. Met elf tegen tien - Weiser van Köln kreeg in de 63ste minuut een rode kaart - liep de ploeg twee minuten voor het einde tegen het verlies op door een treffer van invaller Kohn. Door het verlies wankelt de positie van de Nederlander. Dinsdag staat voor Werder de return tegen PSV in het UEFA-Cuptoernooi op het programma.

Harry Decheiver was verantwoordelijk voor de overwinning van Freiburg bij Leverkusen (0-1). Hij scoorde in de 8ste minuut. Het was zijn tweede treffer voor zijn Duitse werkgever die vier plaatsen klom naar de dertiende plaats.

Borussia Dortmund, tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League, versloeg 1860 München met 3-1. Andy Möller maakte twee doelpunten.