Philips investeert in chipfabriek

Philips Semiconductors in Nijmegen gaat de produktie van discrete halfgeleiders, die onder meer gebruikt worden in de telecom- en auto-industrie, verdubbelen. Daartoe investeert het concern 65 miljoen gulden. Voor 35 miljoen gulden wordt een nieuw produktie- en laboratoriumgebouw neergezet. Het resterende bedrag is nodig voor vervanging van apparatuur en verbouwing van de huidige produktieruimten.

Over de gehele wereld stijgt de vraag naar halfgeleiders en andere computerchips sterk. De grootste spelers op de wereldmarkt, naast Philips bijvoorbeeld Motorola en NEC, kunnen de vraag nauwelijks bijbenen.

De produktie-uitbreiding in Nijmegen valt onder de verantwoording van de produktgroep transistors en dioden van Philips Semiconductors. Voor deze groep werken nu zevenhonderd mensen. Na de uitbreiding stijgt de werkgelegenheid tot 750 mensen. Gisteren is de eerste steen gelegd voor het nieuwe produktiegebouw.