Hierck volgt Spanjaard op

UTRECHT, 2 DEC. Hans Hierck wordt centraal programmeur van de Nederlandse Muziekdagen 1996. Dat is bekendgemaakt op de eerste dag van de Muziekdagen 1995, die tot en met zondag in het Utrechtse muziekcentrum Vredenburg worden gehouden.

Hierck neemt de functie over van dirigent-pianist Ed Spanjaard. Hierck (46) was tot oktober directeur van Het Gelders Orkest en is thans zendercoördinator van Radio 4, de klassieke muziekzender.

De Nederlandse Muziekdagen zijn een co-produktie van de stichting Donemus, Stichting Gaudeamus, Muziekcentrum Vredenburg en de Nederlandse Programma Stichting. Dit jaar staan de muziekdagen in het teken van leraar-leerling. Er wordt werk uitgevoerd van onder andere Robert Heppener, Ig Henneman, Jan Rokus van Roosendael, Peter Schat, Peter Adriaansz, Peter-Jan Wagemans, Jan van Vlijmen, Kees van Baaren, Joël Bons en Bertus van Lier. (ANP)