Goed doel

Sint Nicolaas deelt aidslintjes uit aan de gemeenteraad van Utrecht. De actie heeft plaats in het kader van Wereld Aidsdag, meldt het persbericht van de gemeentelijke Afdeling Communicatie. Later - zo gaat het bericht verder - deelt de goedheiligman in de Utrechtse binnenstad snoepgoed, condooms en posters uit aan het winkelend publiek en bezoekers van cafés, restaurants en discotheken. Deze zogenoemde 'pietenactie' is een initiatief van de GG&GD Utrecht en PASOU.

De actie heeft als motto 'Samen krijgen we aids wel klein'.

Het feest van de grote kindervriend is blijkbaar ook geschikt als actiemodel. Over goede doelen valt niet te twisten. Over smaak ook niet. Gelukkig hebben degenen die in de goedheiligman geloven, nog het voorrecht van de onschuld van de droom. Tijdig naar bed dus, in Utrecht. Samen krijgen we slechte smaak wel klein.

    • Jan Gerritsen