Dominee in koekjes sluit fors contract

DETROIT, 2 DEC. Geestelijke Jim Holley in Detroit maakt nog geen winst met zijn koekfabriek, maar daar kan spoedig verandering in komen nu zijn drie jaar oude onderneming Rev. Jim Holley's Country Preacher Company een contract heeft afgesloten met Northwest Airlines om dagelijks 17.000 koekjes te leveren.

Holley, voorganger van het historische baptistenkerkje 'Little Rock' verkoopt rozijnen-, pinda- en andere koekjes, die aanprijzingen dragen als 'goddelijk van smaak' en 'dit is de ware boodschap'. Bedoeling van de koekfabriek is winst te genereren en die te bestemmen voor het goede doel. “Ik heb er genoeg van om te moeten bedelen voor mijn daklozenopvang, voor schoolgeld en schoenen voor de kinderen. Ik zie het niet meer zitten om op zondagochtend met de collecte-zak rond te gaan”, aldus dominee Holley. “Zaken doen ligt me een stuk beter”. Naast het contract met Northwest Airlines verwacht Holley binnenkort overeenstemming te krijgen met de drogisterij-keten Rite-Aid Pharmacy, die in 25 filialen in en rond Detroit zijn koekjes gaat verkopen. (AP)