Aanhoudingen in Argentinië om aanslag in 1994

BUENOS AIRES, 2 DEC. De Argentijnse politie heeft gisteren meer dan tien mensen aangehouden in verband met een bomaanslag op het joods cultureel centrum in Buenos Aires op 18 juli 1994. Bij die aanslag kwamen 86 mensen om het leven en raakten driehonderd gewond. Onder de arrestanten bevinden zich militairen. Volgens het persbureau Telam deed de politie onder meer een inval op de grootste militaire basis in het land, Campo de Mayo, in de omgeving van Buenos Aires. Voorts zijn huiszoekingen en aanhoudingen verricht in de buitenwijken Ituzaingo en Merlo, waarbij een grote hoeveelheid wapens in beslag is genomen. Eerder werden al verscheidene mensen - onder wie Iraniërs -aangehouden in verband met de aanslag, maar hun betrokkenheid kon nooit woren bewezen en op één na zijn allen weer vrijgelaten. (AP)