PITTIGE BURGERS VAN VARKENSVLEES EN CHORIZO (V)

Dit Dit laatste recept uit een serie van vijf 'wereldburgers' heeft een Spaans karakter. Geeft het recept een Mexicaanse inslag door in plaats van de kikkererwten nierbonen te gebruiken en de groene paprika door 2 eetlepels gehakte jalapeño chilipepers te vervangen.

Voor 4 tot 6 personen: 1 kilogram varkensgehakt 150 gram fijngehakte chorizoworst 250 gram geprakte, gekookte kikkererwten kleine groene paprika, fijngehakt zout en versgemalen peper 4 pannini's olijfolie slabladeren uiringen ontpitte, zwarte olijven, in plakken gesneden Doe het varkensgehakt, de chorizo, kikkererwten, paprika en wat zout en peper in een kom en kneed alles goed. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er burgers van. Verwarm de grill voor. Vet het rooster van een grillpan met olie in, leg daar de burgers op en zet onder de grill. Grilleer de burgers circa 5 minuten per kant, of tot ze volledig gaar zijn. Snijd de pannini's doormidden en kwast ze licht in met wat olijfolie. Rooster de pannini's even onder de grill. Schik wat slabladeren, uiringen en plakjes olijf op de pannini's en leg er de burgers op. Leg er de andere helft van de pannini op en dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean