Man van het jaar

Gerald Levin, de topman van Time Warner, zal op 14 januari aanstaande in het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles erevoorzitter zijn bij een liefdadigheidsdiner. De baten van die avond - een tafel kost 25.000 dollar - komen ten goede aan het Museum voor Tolerantie in die stad.

Levin zal op die avond Michael Fuchs tot Man van het jaar uitroepen. Michael Fuchs? Is dat niet die topmanager die twee weken geleden zeer onzacht de laan is uitgestuurd bij Time Warner? Jazeker, die is het. Fuchs - net als Levin al meer dan twintig jaar werkzaam bij het mediaconcern - ging die dag met de baas lunchen en kreeg zijn ontslag aangezegd. Hij mocht vervolgens niet eens zijn eigen bureau uitruimen, maar ontving wel 80 miljoen dollar. Doug Morris, die er in juni werd uitgebonjourd, kreeg 50 miljoen.

Volgens een woordvoerder van het Wiesenthal Center zullen zowel Levin als Fuchs in januari nog steeds acte de présence geven. Echt waar? Het zou kunnen, zeggen waarnemers. Er is grote kans dat Levin, die Time Warner nooit tot grote hoogten heeft kunnen brengen, tegen die tijd zelf ook zijn congé heeft gekregen. De cheques die hij anderen bij vertrek meegeeft dienen als precedent voor de premie die hij voor zichzelf in gedachten heeft.

    • Lucas Ligtenberg