Hof spreekt man vrij van overval op AH in Oosterbeek

ARNHEM, 1 DEC. Het gerechtshof in Arnhem heeft vanmorgen een 32-jarige man uit Bussum vrijgesproken van de overval op een Albert Heijn-winkel in Oosterbeek waarbij in 1990 twee doden vielen. De rechtbank veroordeelde de man aanvankelijk tot negen jaar cel, maar nieuw bewijsmateriaal pleitte de man in hoger beroep vrij.

Het hof achtte wel bewezen dat de man betrokken is geweest bij een overval op het Albert Heijn-filiaal in Baarn. De overvallers maakten daar eind 1989 ruim twee ton buit. Zij bedreigden het personeel, maar er vielen geen doden of gewonden. Het hof veroordeelde de Bussumer tot een vrijheidsstraf van vier-en-een-half jaar. Een jaar korter dan de eis van de procureur-generaal.

De man heeft betrokkenheid bij de overval in Oosterbeek altijd ontkend. Deze verklaring werd bevestigd door de 29-jarige hoofddader tijdens diens proces eerder dit jaar. De hoofdverdachte kon worden vervolgd na uitlevering door Chili. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Voor de rechtbank in Arnhem verklaarde de hoofdverdachte dat niet de Bussumer maar een 28-jarige man heeft deelgenomen aan de overval in Oosterbeek. Het proces tegen deze verdachte loopt nog. De 32-jarige Bussumer zit inmiddels ruim twee jaar vast, mede voor de overval in Oosterbeek.