Hockeycoach niet tevreden over assistent Bunnik

BUNNIK, 1 DEC. Bondscoach Roelant Oltmans van de nationale mannenhockeyploeg heeft gisteren het functioneren van zijn assistent Bert Bunnik aan de kaak gesteld. Volgens Oltmans verloopt de samenwerking niet naar wens. Naar verluidt zou Bunnik te ver van de spelersgroep afstaan.

“In ieder geval staat zijn functioneren optimale prestaties in de weg”, aldus de bondscoach. Bunnik zelf hield zich vanmorgen op de vlakte. “Het enige wat ik kwijt wil, is dat ik in de aanloop naar de Spelen onmogelijk zeventig dagen vrij kan maken.” Bunnik combineert het werk als coach met een baan als manager in een ziekenhuis in Amsterdam. Zijn contract met de hockeybond loopt nog tot en met de Olympische Spelen.

Maandag hebben Bunnik, Oltmans en leden van de hockeybond een onderhoud over het al dan niet verbreken van de samenwerking. De Nederlandse ploeg is in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi dat medio januari in Barcelona wordt gehouden. Over ruim een week vertrekt de selectie voor een oefenstage naar de Canarische eilanden.