GWK verwerft valutagroothandel

De Grenswisselkantoren (GWK) nemen de Brusselse groothandel in buitenlandse valuta Michel Goffin & Cie over. GWK wil daarmee zijn activiteit op de Belgische valutamarkt vergroten. Goffin koopt op grote schaal voor eigen rekening en risico buitenlands geld in. Dat geld wordt vervolgens doorgeleverd aan luchtvaartmaatschappijen, tankstations en hotels, die daarmee hun klanten wisselmogelijkheden bieden.

Volgens GWK is Goffin een winstgevend bedrijf dat zich uitsluitend bezighoudt met de aan- en verkoop van grote partijen chartaal geld (bankpapier en munten).

De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Goffin. GWK beschikt momenteel in België over 28 eigen wisselkantoren. Daar werken 130 mensen. GWK is in België al op bescheiden schaal actief in de groothandel. In Nederland beschikt GWK over een groot opgezette groothandelspoot. De Grenswisselkantoren zijn voor 87 procent eigendom van bankier/verzekeraar Fortis. Het resterende kapitaal is in handen van de Nederlandse Spoorwegen.