Directiewisselingen VW-top houden aan

Bij de Duitse autofabrikant Volkswagen, dat eveneens de merken Audi, Seat en Skoda op de markt brengt, vindt wederom een ingreep plaats in de concernleiding.

Ulrich Seiffert, verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, stapt op. Voor de elfde maal sinds het aantreden van bestuursvoorzitter Ferdinand Piëch in 1993 vinden er veranderingen plaats in de concerntop.

Seiffert en Martin Posth, directeur voor Azië en Pacific, waren de enige twee directeuren die nog over waren uit de periode van de voorganger van Piëch. Seiffert zou in 1996 dertig dienstjaren bij VW volmaken. Dat jubileum gaat niet door, al blijft hij formeel in dienst van VW als adviseur.

De verantwoordelijkheid voor Japan wordt aan verkoopdirecteur Robert Büchelhofer overgedragen. Hiermee lijken de dagen van directielid Posth geteld. Piëch zou erop aansturen zijn contract, dat volgend jaar afloopt, niet te verlengen.

Seiffert werd in 1993 al eens uit de concerndirectie gezet en kreeg toen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling bij alleen het bedrijfsonderdeel Volkswagen. Zes maanden later werd hij teruggehaald in de concerntop. De sector ontwikkeling (alleen VW) kwam toen in handen van Herbert Schuster. Laatstgenoemde vertrekt nu eveneens.