Bronzen Bever voor Kromhoutpark

ZEIST, 1 DEC. Minister De Boer (VROM) heeft woensdag in Zeist de Rijksprijs voor Bouwen en Wonen, De Bronzen Bever 1995, uitgereikt aan de gemeente Tilburg voor het project Kromhoutpark. De prijs bestaat uit een bedrag van 50.000 gulden en een kunstvoorwerp.

De prijs wordt uitgereikt aan een opdrachtgever van een project met een hoge ruimtelijke kwaliteit in de woningbouw, de utiliteitsbouw of de ruimtelijke ordening. Dit jaar was het thema ruimtelijke ordening. Een jury onder voorzitterschap van rijksbouwmeester prof. ir. Wytze Patijn prees de gemeente Tilburg om de combinatie van hoogwaardige luxe woningbouw en park op het terrein van de voormalige Kromhoutkazerne. Het hoofdgebouw van de kazerne is blijven staan en vervult een centrale plaats in het project. Midden in het park ligt een vijver. Rond het park zijn vrijstaande appartementsblokken geplaatst. Eerder had de jury uit 56 inzendingen vier projecten genomineerd. (ANP)