Volleyballers met sterk blok langs China

CHIBA, 30 NOV. Het Nederlands volleybalteam heeft bij het toernooi om de World Cup in Japan vandaag de zevende overwinning behaald. In Chiba werd China met 3-0 (15-10, 15-10 en 15-3) verslagen. Dat gebeurde eerder plichtmatig dan overtuigend, maar wel weer met een ijzersterk blok. Morgen kan Oranje in Tokio tegen gastland Japan de kwalificatie voor de Olympische Spelen veilig stellen.

Na de rustdag had de Nederlandse ploeg tegen China enige moeite het goede ritme te vinden. De Chinezen boden echter weinig tegenstand. Elke herovering van de opslag, zelfs bij 14-3 in de derde set, vierden de Aziaten met een Indianen-dansje in de kring. Bondscoach Joop Alberda liet Jan Posthuma en Richard Schuil in de basis beginnen in de plaats van Bas van de Goor en Olof van der Meulen.