Travelers in VS koopt Aetna voor 6,4 miljard

ROTTERDAM, 30 NOV. De Amerikaanse aanbieder van financiële diensten Travelers heeft gisteren overeenstemming bereikt over de overname van de onroerend-goed- en schadeverzekeringsactiviteiten van Aetna voor vier miljard dollar (6,4 miljard gulden). Dat meldt de krant The Wall Street Journal vandaag.

Travelers voegt zijn eigen schade- en onroerend-goedverzekeringen bij die van Aetna, waardoor een nieuw bedrijf ontstaat, dat in grootte de vierde onderneming in de branche zal zijn met 8,5 miljard dollar aan premie-inkomsten. Vanaf volgend jaar zullen aandelen van deze onderneming op de beurs verhandeld worden. De gesprekken over de overname waren begin deze maand afgebroken omdat de partijen geen overeenstemming konden bereiken over de prijs.

De directie van Aetna, een van de grootste levensverzekeraars in de VS, heeft de verkoop dinsdag goedgekeurd. Het bedrijf had ook een nagenoeg even hoog bod gekregen van de investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR), maar de financiering hiervan zou niet zeker zijn. Travelers kan de overname financieren met de opbrengst van de recente verkoop van zijn ziektekostenverzekeringspoot. Volgens topman Sandy Weill, die Travellers door een serie acquisities groot heeft gemaakt, is consolidatie in de markt nodig vanwege het grote aantal spelers met elk geringe inkomsten.