Succes voor eerste-divisieclubs

ROTTERDAM, 30 NOV. De eerste-divisieclubs hebben zich uitstekend geweerd in de strijd om de Amstel Cup. Maar liefst zeven verenigingen plaatsten zich voor de achtste finales. Als Heracles het inhaalduel tegen Ajax wint, komt het totaal zelfs op acht.

Bij de loting voor de volgende ronde kregen zes eerste-divisieclubs een thuisduel toebedeeld. FC Den Haag baarde het meeste opzien door in het Zuiderpark Vitesse met 1-0 te verslaan. Zaalvoetbalinternational Grünholz scoorde in de verlenging. Voor Vitesse is de uitschakeling een bittere pil. Na het ontslag van trainer Spelbos won de Arnhemse club afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Onder leiding van de tijdelijke hoofdtrainer Thijssen volgde gisteravond de eerste teleurstelling. “De spelers moeten zich schamen”, zo verwoordde Thijssen de wanprestatie van zijn elftal. Ook Willem II beantwoordde niet aan de verwachtingen. De Tilburgse club verloor in Maastricht na strafschoppen van MVV. Na twee uur zonder doelpunten bezorgde Van Schijndel zijn club de overwinning. Hij benutte de beslissende penalty voor MVV, dat dit seizoen een anonieme rol vervult in de eerste divisie. Ook opmerkelijk was de 1-0 uitslag in de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen. De laatste jaren is Heerenveen zeer succesvol en heeft Cambuur geen potten kunnen breken. In Leeuwarden bleek daar gisteravond weinig van. Door een doelpunt van Keizer laaiden de emoties hoog op bij de club van trainer Berger.

Feyenoord herstelde zich enigszins van de fletse competitieduels van de afgelopen weken. Tegen RBC wonnen de Rotterdammers met 3-0, zonder dat coach Haan tevreden kon zijn over het vertoonde spel.

Loting derde ronde: FC Den Haag - FC Twente, Sparta 2/De Graafschap - PSV, Cambuur - Heracles/Ajax, Helmond Sport - MVV, VVV - Fortuna Sittard, Roda JC - FC Zwolle, AZ - Sparta 1, Feyenoord - NAC.

De wedstrijden vinden plaats op 24 januari. Op die datum staat ook het inhaalduel Heracles-Ajax op het programma.