Mumtaz Jafri wint Cameretten-festival

ROTTERDAM, 30 NOV. Mumtaz Jafri heeft de eerste prijs gewonnen op het 30ste Cameretten-cabaretfestival dat afgelopen weekend in Rotterdam werd gehoouden. Hij won ook nog de twee andere prijzen die op de finale- avond worden toegekend: de publiekprijs en de persoonlijkheidsprijs.

Richard Groenendijk en Machiel Pomp, de twee andere finalisten, eindigden op een gedeelde tweede plaats. De jury vond het niet juist een van beiden op de derde plaats te zetten.

De jury, onder voorzitterschap van de cabaretier Job Schuring, vond de zaterdagavond in het Rotterdamse Luxor Theater gehouden finale 'prikkelend' en van een goed niveau. Het optreden van Jafri kenmerkt zich door zijn opvallende muzikaliteit en door de mooie aansluiting van muziek, tekst en sketches op elkaar. (ANP)