Kritiek op plan bezuiniging BBC World Service

LONDEN, 30 NOV. Britse parlementsleden hebben gisteren felle kritiek geleverd op het plan van de regering volgend jaar drastisch te bezuinigen op het budget van de BBC World Service. De minster van financiën , Kenneth Clarke, presenteerde gisteren de begroting voor het fiscale jaar 1996-1997, waarin het budget van de omroeporganisatie met 5,4 miljoen pond, 20 procent van het huidige budget, wordt gekort. Voor het daaropvolgende fiscale jaar zijn bezuinigingen voorzien van in totaal 6,6 miljoen pond. Zowel leden van de Conservatieven als van de oppositiepartij Labour stonden gisteren in het parlement in de rij om vragen te stellen aan de minister van buitenlandse zaken, Malcolm Rifkind, die verantwoordelijk is voor de BBC World Service. Volgens Rifkind passen de bezuinigingen in het beleid van de regering om particuliere investeringen te stimuleren. Topfunctionarissen van de omroep hebben hun bezorgdheid uitgedrukt dat de bezuinigingen invloed zullen hebben op de programmering van de omroep. (Reuter)