KIPBURGERS (IV)

Met Met kipgehakt, dragon en prosciutto maakt U weer eens een heel andere burger. Kies - zoals altijd - kwaliteitsingrediënten. Versgedraaid gehakt van een scharrel- of maïskip levert een sappige, smakelijke burger op.

Voor 4 tot 6 personen:

2 eetlepels plantaardige olie

1 rode ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, uit de knijper

1,5 kilogram kipgehakt

zout en versgemalen peper

150 gram prosciutto (Parmaham), in repen gesneden

2 eetlepels gehakte verse dragon

4 pannini's (Italiaanse broodjes)

eikebladsla

4 tot 6 zongedroogde tomaten onder olie, uitgelekt en in repen gesneden

Verhit de olie in een koekepan en fruit er de ui en knoflook 5 minuten in, of tot ze gaar zijn. Laat het mengsel afkoelen en doe het dan in een kom met het kipgehakt en royaal zout en peper. Kneed het mengsel goed en verdeel het in 8 tot 12 gelijke porties. Verdeel de prosciutto en dragon over vier van de burgers. Leg de andere vier burgers hierop en vorm er zo vier gevulde burgers van. Verwarm de grill voor. Vet het rooster van een grillpan in met wat olie en grilleer de burgers circa 5 minuten per kant, of tot ze volledig gaar zijn. Snijd de pannini's open en zet ze even onder de grill. Besmeer ze met boter, schik er wat slablaadjes op en leg er een burger op. Schik wat reepjes zongedroogde tomaat op de burger en bedek met de andere helft van de pannini. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean