Hugo de Groot (2)

Als drager van een rugzakje interesseer ik mij bijzonder voor spannende verhalen. Hoe blij was ik dan ook toen ik boven het artikel van Thera Coppens (NRC Handelsblad, 20 november), de foto zag van een nieuwe munt waarop Hugo de Groot 'in zijn boekenkist' ligt!

Aan de rand van de munt staat 'De iure belli et pacis'. Wat dat mag betekenen? Ik kan het natuurlijk aan mijn leraar vragen, maar die draagt ook een rugzakje als hij naar school fietst, dus 't is de vraag of ik daar iets mee opschiet.

Hoe dan ook, ik ben tevreden dat de geschiedenis door deze munt dichter bij ons, rugzakjesdragers, wordt gebracht.

Wat zou er op de achterkant staan? Waarschijnlijk het portret van prins Maurits. Maar dat zie ik wel als ik de munt in handen heb om er een nieuw rugzakje mee te betalen.

    • J. Wagelaar