Halfjaarwinst Unigro met 34 procent omhoog

Detailgroothandel Unigro, in Nederland actief met de winkelketens Spar, Super, Cirkel, heeft in de eerste helft van het op 1 februari begonnen boekjaar een netto resultaat geboekt van 12,1 miljoen gulden, 34 procent meer dan in de eerste helft van het vorige boekjaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 7 procent tot 27 miljoen gulden.

Uit gewone bedrijfsuitoefening kwam 24,1 miljoen gulden voort tegen 20,3 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. Het netto resultaat zal over het gehele boekjaar hoger uitkomen dan in het jaar ervoor. (18,6 miljoen).

Unigro heeft de afgelopen tijd flink gereorganiseerd om efficiënter te werken. De groepsomzet over de eerste zes maanden van het boekjaar bedroeg 2,2 miljard, 3,7 procent minder dan in het eerste semester van 1994. Oorzaak hiervan is onder meer het afvlakken van de marktgroei in de landen waar Unigro werkzaam is. De omzet daalde vorig boekjaar met ruim 2 procent tot 4,26 miljard gulden.