Gronings verkeer (2)

Naar aanleiding van het artikel 'Groningen tobt met autoverkeer' wil ik graag eens een ander geluid laten horen.

Er wordt inderdaad veel gezeurd over de nadelen van het verkeerscirculatieplan in Groningen, maar zoals vaak worden de voordelen er van zonder meer aanvaard en door gewenning zelfs nauwelijks meer opgemerkt. Toch heeft Groningen dankzij het plan een fantastische binnenstad gekregen: zònder lawaai, zònder stank, zònder wachten voor stoplichten, zònder asfaltbanen. En bij het oversteken slechts het risico door een fiets geschept te worden.

Een prettige oase dus, waar de walgelijke (o zo handige) auto's niet mogen komen, maar waar ze in cirkels omheen moeten draaien. En omdat de straal van die cirkel vrij klein is, is alles lopend prima te bereiken. Groningen is nu dus veel mooier dan begin jaren zeventig.

    • G.J. Vermeer-De Boer