Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Gauguin geveild voor 8,3 miljoen

LONDEN, 30 NOV. Een schilderij van Paul Gauguin, Femmes au bord de la rivière, is deze week voor 8,3 miljoen gulden verkocht tijdens een veiling van impressionistische werken in Londen. Dit deelde Sotheby's mee.

Het doek, een van de eerste werken die Gauguin maakte op Tahiti, was geschat op 5 miljoen gulden en was in het bezit van een Europese particuliere eigenaar. De hoogste bieder, die onbekend bleef, bracht zijn bod telefonisch uit, aldus Sotheby's. (AFP)